RELATII

4 Semne care iti arata ca ai nevoie de terapie in cuplu

Fiecare cuplu trece la un moment dat printr-o situatie de criza, dar daca aceste situatii se repeta din ce in ce mai frecvent, atunci s-ar putea ca atat tu cat partenerul tau sa aveti nevoie de terapie in cuplu.

Iti prezentam mai jos cateva semne care iti arata ca e nevoie de un specialist care sa va ajute sa va rezolvati problemele, iar in cazul in care te confrunti deja cu ele, atunci cel mai bine pentru relatia voastra este sa cautati ajutor specializat.

1. Va certati din ce in ce mai des

Daca tu si partenerul tau va certati din ce in ce mai des, atunci poate ca ar trebui sa iti pui niste semne de intrebare pentru a clarifica situatia. Poti incerca sa discuti cu sotul tau despre ceea ce te deranjeaza, si sa astepti o perioada pentru a vedea daca lucrurile se schimba sau nu.

In cazul in care situatia nu se schimba in bine, atunci cel mai bine pentru amandoi ar fi sa urmati cateva sedinte de terapie de cuplu.

2. Aveti mereu pareri si viziuni diferite

Este in regula ca tu si partenerul tau sa aveti opinii diferite in anumite situatii, dar daca acestea sunt diferite in absolut orice situatie, si pur si simplu nu mai reusiti sa cadeti de comun acord in nici o privinta, atunci ceva trebuie neaparat schimbat pentru ca relatia sa nu se destrame.

Daca, in plus aveti si viziuni total opuse asupra relatiei de cuplu si a vietii in general, atunci este mai mult decat necesar sa mergeti la un terapeut de cuplu pentru a vedea daca puteti sa va salvati relatia sau daca este mai bine ca amandoi sa mergeti mai departe pe drumuri diferite.

3. Va reprosati aceleasi lucruri de fiecare data cand va certati

Daca simti ca orice ai face nu reusesti sa uiti anumite lucruri gresite pe care partenerul de viata le-a facut in trecut, si i le reprosezi la fiecare cearta, atunci este mai mult decat evident ca va invartiti amandoi intr-un cerc vicios din care daca nu iesiti cat mai repede posibil, exista sanse ca relatia sa nu mai functioneze absolut deloc.

Prin urmare, o vizita la un terapeut va poate ajuta sa lasati trecutul deoparte pentru a putea evita cu succes conflictele si a va imbunatatie relatia.  

4. Nu mai exista incredere

Increderea este de baza in orice relatie de cuplu, iar daca aceasta nu mai exista atunci si cuplul are sanse mari sa nu mai existe. De aceea, inainte de a ascunde anumite lucruri partenerului, este bine sa te gandesti de doua ori, pentru a te asigura ca nu produci nici un rau relatiei voastre.  Odata ce increderea a fost pierduta, se poate recastiga doar cu foarte multa munca si implicare, si nici in acest caz succesul nu este garantat.

Un terapeut de cuplu va poate ajuta in aceasta privinta, si de aceea ar trebui sa nu ignori o astfel de solutie daca ti-ai pierdut increderea in partener, dar inca iti doresti sa ramai intr-o relatie cu el.  

Comentariile sunt închise pentru 4 Semne care iti arata ca ai nevoie de terapie in cuplu