VEDETE

Discursul controversat al lui Megan Rapinoe, castigatoarea premiul FIFA Football Awards 2019

Megan Rapinoe, in varsta de 34 de ani, a fost desemnata cea mai buna jucatoare de fotbal din 2019. Sportiva din Statele Unite ale Americii, a tinut sa transmita un mesaj, care a starnit de altfel destul de multe controverse.

Megan Rapinoe joaca in Liga Americana de Fotbal Feminin, si este capitanul echipei Reign FC. Aceasta este de asemenea si sustinatoare a luptei impotriva rasismului, aspect in care s-a implicat extrem de mult de-a lungul anilor. Americanca a fost in centrul atentiei la decernarea premiilor FIFA Footbal Awards 2019, competitie care este organizata in fiecare an de Franta. La eveniment, jucatoarea a castigat nici mai mult nici mai putin de trei premii, la individual.            

Lui Megan Rapinoe i-au fost inmanate trei premii – titlul de cea mai buna jucatoare de fotbal feminin a finalei din 2019, Balonul de Aur, si Gheata de Aur. Sportiva a intrat rapid in atentia criticilor, si nu datorita premiilor castigate, ci datorita discursului controversat pe care l-a tinut la marele eveniment. Aceasta a facut mai multe afirmatii la impresionanta gala de la Milano, afirmatii care nu au fost intocmai pe placul tuturor celor prezenti la spectacol. Imediat dupa ce i-a fost inmanat marele premiu pentru cea mai buna jucatoare de fotbal feminin al anului 2019, Megan Rapinoe a tinut sa transmita un mesaj.

Aceasta a spus : ’’Au fost cateva povesti care m-au inspirat anul acesta. Ma refer la Raheem Sterling si Koulibaly. Au avut performante extraordinare pe teren, in ciuda rasismului dezgustator cu care au avut de a face.” Mai mult decat atat, jucatoarea de fotbal a tinut sa mentioneze si cateva lucruri foarte importante legate de retelele de socializare, dar si legate de fotbal, care in opinia ei ai trebui folosite mult mai eficient: ‘’ Ar trebui ca toata lumea sa foloseasca aceste retele sociale pentru a ajunge mai usor la ceilalti oameni si pentru a-i motiva. Mai mult, avem o oportunitate unica. Trebuie sa folosim acest sport pentru a schimba lumea intr-una mai buna. Faceti ceva, faceti orice!”

Lorie Shaull [CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]

In ceea ce priveste tinuta pe care sportiva a purtat-o la gala de la Milano, aceasta a fost absolut superba. A purtat o rochie extrem de eleganta si  stralucitoare, in care a aratat senzational. Megan Rapinoe a atras privirile tuturor barbatilor care inca spera ca aceasta sa isi schimbe orientarea sexuala.

Inainte de a ajunge cea mai buna fotbalista din lume, Megan s-a facut remarcata cu viata personala. Ea a recunoscut in anul 2012, intr-un interviu acordat revistei Out, ca este lesbiana, perioada in care a si recunoscut de altfel ca este intr-o relatie amoroasa cu australianca Sarah Walsh. Intre timp cele doua s-au despartit, iar in luna august a anului 2015, Megan a anuntat ca este logodita cu artista americana Sera Cahooe.

Indiferent de care este viata ei personala, Megan Rapinoe se poate mandri, fara indoiala, cu o cariera de succes in lumea fotbalului feminine, cu atat mai mult cu cat a fost recent desemnata si cea mai buna jucatoare de fotbal feminin din lume.

Comentariile sunt închise pentru Discursul controversat al lui Megan Rapinoe, castigatoarea premiul FIFA Football Awards 2019